Tibet, september 2019

EN PILGRIMSFÆRD TIL VERDENS TAG

 

AT REJSE SOM PILGRIM

"For at deltage i denne pilgrimsfærd, må du have et åbent sind, bære pilgrimmens energi og nysgerrigheden i dit hjerte, og være åben for, at programmet kan ændre sig i takt med, at vi udfolder vores rejse. Du skal have lysten til at sove i teltbarak, kunne åbne omsorg for din krop hvis den har brug for at tilpasse sig højderne, og kunne bære at gå i stilhed i dit eget nærvær. 

Programmets dagsbeskrivelse er ment som en vejvisning til de steder og rum, vi skal besøge. Men aldrig ville jeg kunne beskrive alt det, der ligger imellem, i det uopdagede: 
De menneskelige og spirituelle indsigter, du vil møde, de udsigter naturen vil give dig, og de oplevelser, vi sammen og alene vil få.

Som en del af forberedelsen til turen vil vi mødes tre gange online for at få det bedst mulige afsæt for vores pilgrimsfærd, for at give plads til dine spørgsmål, og for at vi sammen kan åbne energien til denne færd til Tibet – en rejse til det sande i dig. Så kig dybt i dit hjerte, og mærk, om tilliden til denne type rejse bor i dig, om du som pilgrim i livet har modet til at sige ja til det sande for at opdage mere af dig.

 

Jeg byder dig velkommen, hvis du mærker dit ja, og glæder mig så meget til at møde dig."

- Pernille Mandira

Pernille fortæller

LYDFIL OM REJSEN TIL TIBET (PÅ ENGELSK)

Tibet 2019 - Pernille Mouritsen
00:00 / 00:00

Tibet kalder, kalder på dig - og hvis du hører kaldet, er det sikkert fra et sted dybt i dit hjerte, for det er lige dér, at Tibet føles og høres, når det deler af sin visdom, sin kærlighed og sin healing.

Tibet er stadig et af de steder i verden, hvorfra der i stilhed, dagligt sendes visdom om meditation, healing, sjælearbejde og forståelsen af al tings sammenhæng ud i verden; det er et åndeligt kraftcenter, hvorfra du bliver mødt med åbne arme, en omfavnelse af den du er.

Det er min oplevelse, at alle, der betræder Verdens Tag med et åbent hjerte og ønsket om at finde vished, for altid er forandret, når de igen forlader plateauet. Mange ord kan sættes på, hvordan denne forandring skabes i den enkelte, men kun du kan tale din historie, og derved er min beskrivelse her en fortælling om det, der har været og stadig er min kærligheds rejse til og med Tibet. 


Tibet er som et spejl, der favner hele verden - et spejl, der gennem sin mangfoldighed, åbner så forskelligt og så meget i hvert enkelt menneske. Tibet er råt og smukt på en og samme tid; dets ramme er stadig et samfund, som i sin grundnatur er nomader, som ikke finder identitet gennem ydre værdi, men igennem den indre rejse “hjem”. Og vi får lov at være lige der, i de rammer, og derfra opdage dette smukke land.


Denne pilgrimsfærd, som er helt unik af sin slags, vil tage dig gennem Nepal ind til et land så rigt på indre klarhed, visdom og kærlighed som intet andet sted i verden. Tibet kalder på dig, og er du åben vil det være en oplevelse for livet.

MERE OM REJSEN TIL TIBET

EN INVITATION TIL ORDLØS MAGI OG TIBETANSK MYSTIK

Som Pilgrim af Livet, har jeg igennem mange år vandret i de Franske Pyrenæer, uden at vide, at Tibet skulle blive en destination for mine spirituelle pilgrimsrejser. Da det åbnede sig for mig, måtte jeg forføres ind til dets storhed, indtil den genkendelse min sjæl kaldte på, og jeg fortryder ikke et sekund, at jeg lod mit hjerte vejlede mig, og bad mit hoved have tillid.

Jeg ved, at Tibet besidder, en for mig, særlig åbning til det ærlige, til det der er, lige der i vores uendelige nu. For mig vækkes en ordløs magi, en måde at være i livet på, som er så særlig, at det kun lader sig gøre at opdage - her på Verdens Tag.

Tibet er stadig et smilets og glædens land, et møde med den dybde, det nærvær og den kærlighed, der strømmer fra den gamle tibetanske kvindes øjne, er et møde for livet - et ordløst møde, der siger alt. Og du er velkommen, lige som du er - uanset tro, overbevisning og retning i livet - vi mødes som pilgrimme og vandrer sammen for at opdage dette smukke land, på Verdens Tag.

Tibet byder os velkommen og du vil blive inviteret ind i den mystik, som stadig omgiver Tibet og leves af Tibetanerne. Du bliver taget med på en pilgrimsrejse ind i de smukke klostre med messende munke og duftende røgelse, ud i en natur som er så storslået, så unik at ingen ord kan beskrive den. Og du vil blive inviteret til et møde med den larmende stilhed ved en hellig sø så fantastisk, og som med sin blågrå overflade spejler alt det, øjet ikke ser. 

Vi vil møde Tibet og den tibetanske buddhisme fra dets eget afsæt, et afsæt af indre nærvær, meditation, glæde og stilhed. Vores dage vil blive åbnet med meditativt nærvær, i stilhed - for både at ære den pilgrimsrejse du har åbent, men også for at være i stand til at indtage og opdage alt det som Tibet, i al sin ydmyge helhed - har at give dig.

 

Rejseprogram 

8. - 22. september 2019

PROGRAMMET ER VEJLEDENDE - ÆNDRINGER KAN FOREKOMME

DAG 1, KØBENHAVN - KATHMANDU

Afrejse med Turkish Airlines fra København til Kathmandu, mål for de første to dage af vores pilgrimsrejse til Verdens Tag!

DAG 2, KATHMANDU

Ved ankomst til Kathmandu, vil jeg møde jer i lufthavnen, og sammen kører vi til Hotel Manaslu, et skønt hotel, der ligger ganske centralt i byen. Efter indcheckning og et lille hvil, bliver vi hentet af vores lokale guide, som vil tage os på en guidet tur gennem Thamel videre til Durbar Square.
Særlig er Durbar Square omkring solnedgang, hvor nepalesere, på vej hjem, lægger blomster ved tændte olielamper og beder en bøn, inden de går videre ud i aftenen.
Nepals hektiske og samtidig nærende energi, vil følge os gennem gaderne, og der er ingen tvivl om, at du vil få et kig ind i en farverig og givende kultur.

Overnatning: Hotel Manaslu eller lignende, delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 3, KATHMANDU

Idag skal vi besøge nogle af Kathmandu-dalens største religiøse seværdigheder.
Vores pilgrimsfærd tager os til Pashupatinath, som er hinduernes helligste plads i Kathmandu-dalen, med Shiva tempel og Gaths (hellige trin) ned til Bagmatifloden, hvor de døde brændes.
Hellige mænd, Sadhuer, pilgrimsrejsende, ligbål - alt på et sted, det er et fantastisk skue.
Dagen er sat af til, at vi alle vækkes med retning mod den Buddhistiske og Hinduistiske tænkning, religion og dermed vores videre retning mod Tibet.
Får vi tilladelse, bliver det muligt for os at besøge Shechen Monastery, som har direkte forbindelse til et af de helligeste klostre i Tibet.

Overnatning: Hotel Manaslu eller lignende, delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 4, KATHMANDU - LHASA

Idag bliver vi kørt til lufthavnen, så vi kan nå vores fly til Tibet, og er vejret klart er det en fantastisk flyvetur over Himalaya til Verdens Tag. På grund af kroppens naturlige reaktion på at være i højden, kan det være en udfordring at lande i Lhasa, som ligger 3.650 moh. Det kræver nærvær, accept af det, som er, rolig gang og masser af vand at lande på bedste vis. Når vi ankommer til Lhasa, bliver vi kørt til vores hotel, hvor der er mulighed for at akklimatisere, få lidt hvile og opdage, at vi er budt velkommen på Verdens Tag. 

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 5, SAMYE MONASTERY

Vi starter, hvor det hele startede, nemlig i Samye-klosteret, Tibets første kloster. Intet giver mere mening, end at åbne rejsen i Tibet, der, hvor det hele startede - og vi bevæger os mod en dag, hvor vi får rum til at opdage det, der for mange tibetanere er det helligste kloster af dem alle. Samye er stedet, hvor de Buddhistiske retninger mødtes, og klostret blev til det første sted hvorfra den tibetanske buddhismen tog sit afsæt, og hvorfra alle sjæle rejser videre, når sjælen forlader kroppen.
Efter Samye kalder Chimphu Nonnery and Herimitage Caves, dette særlige sted ligger lige over Samye. Chimphu Herimitage huser både mænd og kvinder, som også idag sidder i hulerne for at opnå indre stilhed og oplysning. Megen visdom er vidergivet herfra, og idag ført ud i verden gennem meditation og bøger. 

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

Kørsel ca. 40 min. i bus

DAG 6, DREPUNG OG SERA MONESTARIES

Lige så stille glider vi med ind i den tibetanske hverdag, vi begynder at opdage de små ritualer og vigtigheden af den dedikation, som for det tibetanske folk, er en del af deres hverdag.
Sera-klostret giver os et sjældent indblik i munkenes arbejde, vi får lov til at komme helt tæt på, når de afholder deres lektioner, diskuterer og argumenterer. Det er en helt særlig oplevelse at se munkene træne i debattens kunst, sådan som de har gjort det i århundreder - at bevidne deres dybt dedikerede træning. Du vil i løbet af dagen få lov at møde de messende munke, den duftende røgelse og klostre så smukke, at ingen ord kan beskrive dem.

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 7, LHASA

Ani Tsankhung nonnekloster ligger i Lhasa, og er en oase af kærlighed og klarhed. Her får vi lov til at sidde med nonnerne mens de chanter og mediterer, ingen ord kan beskrive den generøsitet, som vi mødes med, her i dette lille kloster. Klostret værner om en naturskabt hule, som Songtsen Gampo har brugt til at meditere i. Han var den første til at bringe buddhismen til det tibetanske folk, så at finde sin mala her, har en særlig berettigelse.

 

Efter vores besøg hos nonnerne, bevæger vi os ud på Bakhor Street, som vil føre os til Jokhang templet, midt i Lhasa by. Jokhang, som betyder “House of Buddha”, siges at være The Spiritual Center of Tibet, hvilket man ikke betvivler det øjeblik, man træder ind gennem dets porte. Dette tempel skal opleves, det kan ikke beskrives med ord. 

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 8, LHASA

Potala-paladset danner ramme for denne dag. Dette smukke sted har været vinterpalads for Dalai Lama indtil den 14. Dalai Lama måtte flygte til Indien i 1959. Idag er det nok det mest hellige palads for det tibetanske folk, det bærer så megen historie, er så stort og magisk, at jeg vil love dig, at du vil få en oplevelse for livet.
Når vi træder ud af Potala, bydes vi til at gå den kora, der omkranser paladset. Det er så særligt at gå side om side med det tibetanske folk, i dyb indre fordybelse, med plads til at mødes i smilende øjne og et “Namaskar”, som er den tibetanske hilsen, at sammenligne med “Namasté”. 

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

Show More

DAG 9, LHASA - NATMSO LAKE

Mother Namtso venter os, og du bydes ind til en oplevelse af de helt særlige.
I 4.720 moh. ligger verdens højst beliggende saltvandssø, og på nuværende tidspunkt burde vi være så vel akklimatiserede, at vi kan indtage dette hellige sted uden de store udfordringer. Namtso Lake betyder “Heavenly Lake” på tibetansk, og vi vil på dette særlige sted invitere til dage i stilhed.
Fordybelse, meditation og refleksioner vil fylde vore to dage ved søen. At rejse til Verdens Tag, indbyder i al sin storslåethed til fordybelse og indre nærvær, rum til at du fra dit sted kan åbne, reflektere og heale, tilbydes du her i disse ved Mother Namtsos bred. 
Overnatning: Teltlejr.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

Kørsel ca. 5 timer i bus

DAG 10, NAMTSO LAKE

Vi står op ved daggry, og vælger solen at vise sig for os, mødes vi af et helt særligt syn, når den  spejler sin røde farve i det klare blå vand. Dagen er afsat til at være på dette hellige sted, og jeg vil invitere dig til at fordybe dig i mødet med dig selv og det, der er. Vi vil alene og sammen gå koraen rundt om Namtso, vi vil besøge den lille hule, hvori en nonne bor, og passer på en helt særlig helligdom, hvor Yak lysene har brændt i så mange år, at ingen helt rigtigt ved hvor længe. Dette hellige sted byder dig til at møde endnu mere dig. 

Vi byder endnu en aften velkommen,  hvor vi vil lade solen gå ned over søen, og hvor du vil få mulighed for at lade natten hviske det ud, du lod gå ned med solen.

Overnatning: Teltlejr.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 11, NAMTSO - GHANDEN - LHASA

En sidste morgen ved Namtso, hvorefter vores pilgrimsrejse tager os til Ganden Klostret.
Ganden Klostret er en gave, jeg glæder mig til at åbne med dig. Det ligger nordøst for Lhasa i et naturligt amfiteater, hvis skønhed er helt særlig, og hvor der fra klosteret er en fantastisk udsigt ud over det omkringligende landskab. Ganden er Geluk Sektens (Gulhattene) primære kloster, det er her hvorfra en stor del af deres lære udspringer. Dalai Lama tilhører Gulhattene og indtrædning af Dharma er en af grundstene indenfor denne retning af den tibetanske buddhisme. Vi får tid til at gå koraen rundt om Ganden, en pilgrimsfærd af sin helt egen slags. Dette sted, denne dag, kunne jeg sige så meget om, men jeg vil vente og udfolde det med dig til vi kan sam-se og invitere vores udsigter til at blive indsigter, sammen.

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse. 
Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

Kørsel ca. 2 timer i bus.

DAG 12, LHASA

Vi slutter vores pilgrimsfærd i Tibet med at besøge Ani Tsankhung nonneklosteret; endnu en gang lader vi nonnerne skabe rum for os, du får tid og rum til at være på denne sidste dag i Tibet som du ønsker. At besøge de steder i Lhasa dit hjerte kalder på, at møde dem en sidste gang, før vores færd fører os tilbage over bjergene og ind i Nepal.

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.
Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 13, LHASA - KATHMANDU

Idag slutter vore dage i Tibet, vi bliver kørt til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Kathmandu.
Transfer til hotel.

Overnatning: Hotel Manaslu eller lignende, delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 14, KATHMANDU

Dagen er til fri disposition, og du har mulighed for at bevæge dig rundt i Kathmandus farverige gader på egen hånd. Eller besøge en af de smukke stupaer for at sige et sidste farvel eller på gensyn!

Overnatning: Hotel Manaslu eller lignende, delt dobbeltværelse.

Morgen- og aftensmad inkluderet.

DAG 15, KATHMANDU - KØBENHAVN

Turen går nu til Danmark, vi tager et morgenfly med retning mod København, hvor vi lander første på aftenen samme dag. Vores pilgrimsfærd til Verdens Tag er nu bragt til ende!

 

Dato, Pris & Tilmelding

DATOER

Afrejse fra København: SØNDAG D. 8. SEPTEMBER, 2019 kl. 15:00 med Turkish Airlines. Ankomst til Instanbul kl. 19:10, og videre kl. 20:45 med ankomst til Kathmandu kl. 06:20.

 

Hjemrejse fra Kathmandu SØNDAG D. 22. MARTS, 2019. Morgenfly til Istanbul kl. 07:35 med ankomst kl. 12:55, og derfra videre til København kl.15:20 med ankomst kl. 17:45.

PRIS

Pris kr. 33-35.000,- (depositum på kr. 1.500,- i forbindelse med din tilmelding). Prisen er vejledende og stadig under forhandling. Du kan læse mere på siden for de praktiske detaljer.

TILMELDING

Du tilmelder dig ved at udfylde formularen med navn, e-mail og telefonnummer, hvorefter du vil modtage en faktura fra Trekking Bureauet på et depositum på 1.500 DKK.
Du er naturligvis velkommen til at tilmelde flere, du skal blot huske at angive navn, telefonnummer og e-mail-adresse på alle rejsende.

Du tilmelder dig turen til Tibet ved at udfylde formularen. Din tilmelding er endeligt registeret, når du har indbetalt dit depositum. 

©2020 Pernille Mandira Mouritsen · TrustLove. Alle rettigheder forbeholdes
Design Kristine Stammer

Billeder Visuals by Chamara

Handelsbetingelser