©2018 Pernille Mandira Mouritsen / TrustLove. Alle rettigheder forbeholdes
Design ByStammer

Jordan, marts 2019

EN REJSE FOR PILGRIMMEN I DIG

At turde sige ja - at betræde det uvisse.

Dét for mig er en pilgrims lod i livet, en pilgrims glæde i livet, og helt sikkert også en åbning til bjergtagende opdagelser - indre som ydre - som jeg personligt aldrig ville være foruden. 

Gennem snart 15 år har jeg guidet ture, båret af tilliden til min indre pilgrim, og har været vejvist af et kald, den smukke natur, historiens vingesus og ønsket om indre vækkelse. Igennem mange år har vandringerne udfoldet sig i de smukke franske Pyrenæer, og i 2017 blev jeg budt velkommen på Verdens Tag, i Tibet. Nu har energien vist mig vej til endnu ét af verdens særlige steder, og i marts 2019, vil Jordan åbne sin energi og mystik for mig. 

 

Som det altid er, når jeg bliver vist vej til nye steder, er det den indre vished, min sjæls ønske om genkendelse, der får mig til at drage afsted på nye eventyr. Ofte drager jeg først afsted alene for at opdage, for at skabe indsigt, jeg kan videregive til dem, som vil rejse med mig. Men denne gang inviterer jeg dig til at tage disse første skridt sammen med mig. 

Jeg inviterer dig til at bevæge dig med mig til Jordans ørken – til at lade energien vise os vej, og lade vished skabe klarhed, kulturelle og spirituelle åbninger sammen med mig.

Dette bliver en rejse, som vi sammen åbner, og sammen lader sig folde ud. Rigtig hjerteligt velkommen på dette særlige eventyr, kære pilgrim.

 

AT REJSE SOM PILGRIM

"For at deltage i denne pilgrimsfærd, må du have et åbent sind, bære pilgrimmens energi og nysgerrigheden i dit hjerte, og være åben for, at programmet kan ændre sig i takt med, at vi udfolder vores rejse. Din fysisk form skal være god, og dine vandrestøvler endnu bedre. Du skal have lysten til at sove enten i telt eller under åben himmel i Jordans ørken, og kunne bære at gå i stilhed i dit eget nærvær. 

Programmets dagsbeskrivelse er ment som en vejvisning til de steder og rum, vi skal besøge. Men aldrig ville jeg kunne beskrive alt det, der ligger imellem, i det uopdagede: De menneskelige og spirituelle indsigter, du vil møde, de udsigter naturen vil give dig, og de oplevelser, vi sammen og alene vil få.

Som en del af forberedelsen til turen vil vi mødes to gange online gange i foråret, for at starte vores pilgrimsfærd, for at give plads til dine spørgsmål, og for at vi sammen kan åbne energien på denne færd til Jordan – en rejse til det uvisse i dig. Så kig dybt i dit hjerte, og mærk, om tilliden til denne type rejse bor i dig, om du som pilgrim i livet har modet til at sige ja til det uvisse for at opdage mere af dig.

 

Jeg byder dig velkommen, hvis du har, og glæder mig så meget til at møde dig."

- Pernille Mouritsen

 For pilgrimmen i dig 

MERE OM REJSEN TIL JORDAN

FRA UDSIGT TIL INDSIGT - VÆKKELSE OG FORLØSNING

Foran os ligger en rejse igennem så mange historiske rum, fra Moses' begravelsesplads, til Jaresh romerske historiske omfavnelse, og videre til Jordans ørken, hvor vi åbner os for en væren i det store ingenting, sover i beduin-telte og giver rum til himlen som vores tag. 

Herefter venter en vandring gennem Um Ratam, en gammel nabatæisk bosættelse, og videre til Lille Petra, der med sine historiske klippeformationer og energetiske gemte historier, blot venter på vi åbner dem. 
 

Vi vil møde mange udsigter, og sammen give plads til, at de kan transformeres til indsigter.

Meditation vil være en del af vores daglige praksis, og det vil stilhed og enkelte øvelser/delinger også. 

Sammen har vi en spirituel pilgrimsfærd i vente til et land, som stadig har formået at bevare sin essens, sin sandhed, og som kalder på, at vi kommer og folder den ud. 

En sådan rejse er både en opdagelse, men også en mulighed for vækkelse. At bruge rejsen som en åbning ind i dit liv lige nu, tillade pilgrimsfærden at være et maleri taget ud af dit liv, for at vise dig vej, inspirere og forløse - det er min store anbefaling.

 

Rejseprogram: 19. - 31. marts 2019

PROGRAMMET ER VEJLEDENDE - ÆNDRINGER KAN FOREKOMME

DAG 1, KØBENHAVN - AMMAN

Afrejse fra København med Austrian Airlines for via Wien at flyve til Amman, mål for de første to dage af vores Pilgrimsrejse til Jordan!

Afrejse kl. 07:20 med ankomst til Wien kl. 09:05, og videre kl. 10:10 med ankomst til Amman kl. 14:50.

DAG 2, AMMAN - VELKOMMEN TIL JORDAN

Ved ankomst til Amman starter vi vores Pilgrimsfærd med et besøg i ”Mosaikbyen”Madaba. Vi skal se Madabakortet, som er det ældst kendte kort over Det Hellige Land. Kortet er udført i mosaik, og er at se inde i en kirke, der er bygget for dets bevarelse. For mig det helt rette sted at starte denne pilgrimsfærd, som har retning mod din opdagelse af ”Det Hellige land – det Uvisse i dig”. Efter Madaba skal vi videre til Mt. Nebo, det hellige sted, som siges at være Moses begravelsesplads. Moses, som i hebraisk historie er kendt som ”Moses, our Teacher”, giver os endnu en mulighed for energetisk og historisk at få det fineste afsæt for vores pilgrimsfærd. Vores pilgrimsfærd er nu begyndt.

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.

Morgen- og aftensmad inkluderet.

DAG 3, AMMAN - JARESH - DANA

Denne dag er afsat til at besøge Jaresh, som har været igennem både storhed og glemsel. En by, som måske er den eneste udenfor Italien, som kan vise os romersk storhed og vingesus af stor historisk karakter uden lige. Vi besøger Zeus' Tempel, som var et af de første templer for tilbedelse i byen. Det menes, at templet startede som en simpel hule, og gennem tiden voksede til det smukke tempel som i dag står som velbevarede ruiner. Min oplevelse er, at hvis vi sætter os og lukker øjnene, vil vi blive taget afsted på rejse med både Zeus, hans datter, Artemis, og hendes søster Apollo. -Og vi vil finde tid og rum til at ”lukke øjnene” og blive inspireret. 

Efter Jaresh bliver vi kørt til Dana, hvor vi overnatter.

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 4, DANA

Omtrent halvvejs mellem Amman og Aqaba, strækker Dana sit utæmmede klippeplateau henover dybe kløfter og dale, og ned til ørkenen og Wadi Araba. Den ca. 500 år gamle Dana landsby, der ligger midt i dette storslåede naturreservat, inviterer helt naturligt til stilhed og langsomhed, og bringer tankerne hen på et simpelt liv - på pilgrimmens enkle væren. Sjældne dyr og planter lever her, beskyttet af de uforstyrrede dybder, og tjener på den måde som den smukkeste metafor for den dag, der venter os.

Efter de første opdagelser og indtryk fra Jordans ydre, fra Moses og mosaikkerne i Madaba, bruger vi nemlig Danas energetiske landkort som afsæt for indre fordybelse; vi åbner dagen til den sjælelige udveksling med Jordan, som ligger og venter foran os. Som en opdagelse af, hvad Jordan vil os - og hvad vi kan bringe til Jordan. Vi giver plads til at mærke og forme vores rejse i Jordans energi, til at lade det, som vil frem blive tydeligt.

Vi sætter tid af til meditation og refleksion, og til at dele om det, som vil ordsættes.

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 5, DANA - WADI FEYNAN - FINAN

Vi starter kl. 08:00 om morgenen og bliver kørt til Wadi Feynan, hvor vores fantastiske vandring gennem Jordans ørken starter. Vi kører så langt vejen tillader til en lille lund, hvor vi forlader bilerne og går ned i en lille slugt, formet af vand. Vandet løber fortsat i bunden, og vi følger strømmen nedad. Flere steder kan man ikke gå på bredden, men må vade gennem vandet. Visse steder er slugten ganske smal og himlen bliver en streg af blåt. Farverne på slugtens vægge er fantastiske - alle nuancer af gul med striber af rødt! Ørkens historie er tydelig at aflæse. 

En dag, hvor vi tillader at blive ét med naturen, begynder at synke ind i pilgrimmes hverdag og vandring - naturen vil forundre og inspirere os. Enkelte steder har en palme fundet rodfæste og er med til at gøre vandringen gennem ørkenens vandløb magisk. Som vi forlader slugten, flader landskabet ud og vi møder vores natlejr. Dele af denne dag vil vores pilgrimsfærd være i stilhed.

Overnatning: Telt eller under åben himmel. 
Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 6, FINAN - TELETAT AL-SOFOR

Efter den første nat i Jordans ørken vågner vi til en dag med vandring, som starter i den Sorte Ørken, og fører os mod Wadi Abo Sakakeen. Derfra fører vores færd os videre til Wadi Araba, som åbner den Røde Ørken for os. Hver ørken og hver af de wadi’er, vi skal igennem denne dag, kalder som ebbe og flod. Det er som om, vi bliver inviteret ind i rum, for at forholde os til livet -både i dets tørke og dets frodighed. At møde os selv i så rå og samtidigt - når vandet flyder - så frodige omgivelser, giver plads til indre refleksion og fordybelse. Dele af denne dag vil vores pilgrimsfærd være i stilhed. 
Overnatning: Telt eller under åben himmel. 

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 7, TELETAT AL-SOFOR - UM RATAM

Vi går fra Al-Sofor mod den lavere del af Wadi Musa - The Valley of Moses - som fører os til Um Ratam, der er en gammel nabatæisk bosættelse. Nabatæerne var et folk, som på deres tid skabte Petra som deres hovedstad, og dermed er en del af det fundament, Jordan er skabt på og af. Endnu en dag til indre fordybelse, en muligheder for at lade de store udsigter lande som indsigter på din pilgrimsfærd. Rigtigt at beskrive dage som denne er umuligt, så her kalder rejsen på din indre tillid, på din indre pilgrims ønske om at opdage. Dele af denne dag vil vores pilgrimsfærd være i stilhed.

Overnatning: Telt eller under åben himmel. 

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

Show More

DAG 8, UM RATAM - LILLE PETRA

Vi fortsætte denne morgen i The Valley of Moses, og bevæger os ad gammel nabatæisk karavanevej, kaldet Neqeb Slasel, mod Lille Petra. En smuk 6-timers vandring, hvor vi gennem Neqeb Slasel klatrer op for at åbne vejen til Lille Petra. Langsomt vil vi idag give plads til at dele af de indsigter, vi har åbnet. I takt med, at Lille Petra gryr, er jeg sikker på, at dine historiske visheder gør det samme.

Overnatning: Fast camp i dobbelttelt. 
Morgen- og aftensmad inkluderet.

DAG 9, LILLE PETRA - WADI RUM

Vi spiser en tidlig morgenmad, byder eventyreren og pilgrimmen velkommen som ledsagere på denne dag i Petra-området - for et eventyr venter os. Petra betyder klippe, og vi skal vandre i og beundre nogle af de mest fantastiske klippeformationer og udhuggede monumenter, man kan forestille sig. Og mens du går i disse naturens vidundere, kan du forstille dig, at der for mere end 2000 år siden foregik en meget livlig handel med krydderier, silke, myrra og røgelse på selv samme sted. Lokalbefolkningen, der var nabatæere, har efterladt sig flere end 800 monumenter og boliger, der er udhugget direkte i klipperne, og mange står stadig med utrolig fine detaljer.

 

Vi vandrer til kongegravene, teatret, kolonnaden o.s.v., og derfra via den såkaldte facadegade til AlKazna (skatkammeret), der er Petras mest berømte monument, og som bl.a. er kendt fra én af Indiana Jones-filmene. Efter nogle fantastiske oplevelser vandrer vi nu ud af Petra-området gennem en 1,3 km lang og meget snæver kløft, hvor vi i stilhed giver plads til, at dagen kan lande i vores indre. Herfra køres vi til Wadi Rum, hvor vi overnatter. 
Overnatning: Telt eller under åben himmel. 

Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 10, WADI RUM - VALLEY OF THE MOON

Når dagen gryr i Wadi Rum, starter en rejse vi kun i glimt kan forestille os, hvor storslået vil blive. Det bliver i bogstaveligste forstand den del af pilgrimsfærden, som vil forføre os og blive en oplevelse for livet. Varme, tørst, sand under fødderne og ikke en turist i miles omkreds. Måske en vandring, som tager os igennem en ørken, som har været beboet af mange forskellige kulturer, som vil imponere os med en blanding af rosa og gule sandbanker og flotte forvitrede klipper, der vidner om naturens mange facetter. Jeg er sikker på, at denne del af vores pilgrimsfærd vil tale til os i mange sprog, og vil være en åbning til at finde din indre eventyrer frem som medrejsende. 
Overnatning: Telt eller under åben himmel. 
Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 11, WADI RUM - DET DØDE HAV

Vi starter dagen i Wadi Rum og tager det sidste af denne smukke ørken til os. Skaber rum for indre fordybelse og mulige delinger. Efter frokost kører vi til det Døde Hav, en smuk køretur gennem et afvekslende landskab. Vi skal bo på det mest fantastiske hotel ved det Døde Hav, en gave efter strabadserne i ørkenen.

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse. 
Morgen- og aftensmad inkluderet.

DAG 12, DET DØDE HAV

Denne dag tilbringer vi ved havet. Det siges, at Cleopatra vidste, hvor givende og vitalt det var at bade i Det døde Hav, og vi følger i hendes fodspor. Der er lagt op til en dag i total afslapning, med mulighed for at bade i det healende og nærende mudder. Finde ro til at lade den smukke pilgrimsfærd lande i dit indre, og gøre klar til at åbne rejsen mod Danmark.

Overnatning: Hotel i delt dobbeltværelse.
Morgen-, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 13, DET DØDE HAV - KØBENHAVN

Vore dage i Jordan slutter, og vi bliver kørt til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København.

Afrejse kl. 16:10 med ankomst til Wien kl. 19:05, og videre kl. 20:20 med ankomst til København kl. 22:05.

Morgenmad inkluderet.

"Det er helt ganske særligt at invitere dig så tæt på mit arbejde, på det rå, det sande og ind i eventyret. Men jeg kan mærke det kalder, og at jeg er klar til, at vi gør det sammen." 
- Pernille Mouritsen
 

Pris & Tilmelding

DATOER

Afrejse fra København: TIRSDAG D. 19. MARTS, 2019 kl. 07:20 med Austrian Airlines. Ankomst til Wien kl. 09:05, og videre kl. 10:10 med ankomst til Amman kl. 14:50.

 

Hjemrejse fra Amman SØNDAG D. 31. MARTS, 2019. Eftermiddagsfly til Wien kl. 16:10, og derfra videre til København kl. 20:20 med ankomst kl. 22:05.

PRIS

Pris DKK 16.800 (depositum på 1.500 DKK i forbindelse med din tilmelding).

TILMELDING

Du tilmelder dig ved at udfylde formularen med navn, e-mail og telefonnummer, hvorefter du vil modtage en faktura fra Trekking Bureauet på et depositum på 1.500 DKK.
Du er naturligvis velkommen til at tilmelde flere, du skal blot huske at angive navn, telefonnummer og e-mail-adresse på alle rejsende.

Du tilmelder dig turen til Jordan ved at udfylde formularen. Din tilmelding er endeligt registeret, når du har indbetalt dit depositum.